Ziel van MR-politicus op eBay aangeboden

© brusselnieuws.be
13/02/2014

De ziel van MR-politicus Alain Destexhe, bekend om zijn harde standpunten over vreemdelingen en veiligheid, stond woensdag te koop op eBay.

“Het is niet omdat de duivel er niets moest van weten, dat ze u niet zal verleiden door haar soepelheid en kneedbaarheid”, luidde het gisteren op eBay. “Het object zit nog in de originele verpakking en is nog nooit gebruikt. Spreekt Noors. Ambtenaren, weldenkenden, allochtonen, bobos en Thomas Gunzig: gelieve u te onthouden.”

De advertentie verscheen nadat Destexhe in de aandacht kwam met zijn nieuwste boek. Enkele van zijn uitspraken werden op de RTBF-radio door de mangel gehaald door schrijver Thomas Gunzig.

Destexhe is Brussels parlementslid voor de MR, waar hij tot de rechtervleugel behoort. Hij is onder meer bekend omwille van zijn harde meningen over vreemdelingen en veiligheid. Allochtonen duidt hij al eens aan als ‘Noren’ (des Norvégiens).

Het parlementslid in kwestie kon niet echt lachen met de advertentie en vroeg onmiddellijk aan eBay om de advertentie te verwijderen, wat ook gebeurde. Hij overweegt ook om klacht in te dienen. “Als men u racist noemt, moet er ook een mogelijkheid zijn om te reageren”, klinkt het in La Capitale.

In totaal werd er zeventien keer geboden op Destexhes ziel, goed voor 16,50 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni