Een puntje volstond voor Woluwe-Zaventem om kampioen te worden in derde klasse B, maar de ploeg verloor bij Verviers. Het feest is dus minstens een week uitgesteld.

Zondag kon Woluwe-Zaventem in derde klasse B de titel pakken als het minstens gelijk speelde, maar het verloor zijn wedstrijd bij eerste achtervolger Verviers met 2-0. Woluwe-Zaventem heeft nu nog vier punten voorsprong op Verviers, en krijgt volgend weekend een nieuwe kans om de titel te halen.

Nog in derde klasse B verloor Union met 3-0 bij zwart beest Oosterzonen. De ploeg uit Sint-Gillis blijft zevende. Grimbergen is nog volop verwikkeld in de degradatiestrijd. Het speelde 1-1 gelijk bij Berchem Sport. Met nog twee matchen te gaan, staat Grimbergen op een zestiende plaats, maar de kloof tussen de laatste vijf ploegen bedraagt maar vijf punten. Diegem speelde 1-1 gelijk tegen Patro Eisden en is elfde.

In tweede klasse verloor White Star Brussels. Het ging in eigen huis onderuit tegen Antwerp met 0-3. Het behoud is intussen wel zeker voor White Star. Ook RWDM heeft niets meer te winnen of te verliezen, en ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Moeskroen-Peruwelz. In de stand is RWDM achtste, White Star dertiende.

In de eindstrijd van de eerste klasse deed Anderlecht vrijdag al een goede zaak door te gaan winnen op het veld van Lokeren. Zo komt paars-wit op gelijke hoogte met Club Brugge, dat verloor bij Zulte Waregem. Die ploeg springt naar de tweede plaats, net na leider Standard dat 2-2 gelijk speelde tegen Genk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni