© NMBS

Voetgangersbrug naar VUB voor station Etterbeek

CD, JCO
© brusselnieuws.be
18/04/2014

Er komt een voetgangersbrug die het station van Etterbeek en de VUB-campus met elkaar verbindt. De NMBS en Beliris slaan daarvoor de handen in elkaar. In 2016 of 2017 moeten de werken beginnen. [+ Video]

De VUB/ULB-campus wordt aan alle zijden omringd door stadsautostrades. Studenten die van het station van Etterbeek naar de campus willen, moeten nu nog de Pleinlaan oversteken.

Om dat te vermijden wordt er bij de renovatie van het Etterbeekse station ook in een voetgangersbrug voorzien. Die moet de perrons en de campus een rechtstreekse verbinding geven.

De studies voor het project zijn al achter de rug en ook voor het budget is er groen licht. Momenteel lopen de aanvragen voor de nodige vergunningen. “Als alles goed gaat moet de bouw tegen 2016 of 2017 begonnen zijn”, zo laat Ines Venneman van de NMBS weten.

De renovatie van het Etterbeekse station zal in totaal 7,3 miljoen euro kosten, waarvan de nieuwe brug 4,3 miljoen opslokt. Naast de passerelle komt er ook een nieuw stationsgebouw en worden de trappen naar het straatniveau onder handen genomen.

De plannen van de NMBS passen in het toenemend succes van het station van Etterbeek. Dat moet in de toekomst het vierde grootste station in Brussel worden, na de stopplaatsen op de Noord-Zuidas.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni