© Aurore Belot

Vampierenbal verhuist naar Ciné Galeries

EVC
© brusselnieuws.be
15/04/2014

Het Vampierenbal van het filmfestival BIFFF verhuist naar de evenementenzaal van bioscoop Galeries. Eerder was het bal gepland in de Brussels Event Brewery, maar op 29 maart hebben zich daar incidenten voorgedaan tijdens een antitapasfuif.

Het Brussels International Fantastic Film Festival besteedt dit jaar de organisatie van het Vampierenbal uit aan Bulex, bekend van de feestjes op diverse locaties in Brussel. Normaal zou het Vampierenbal, op zaterdag 19 april, plaatsvinden in de Brussels Event Brewery (BEB) in Molenbeek.

Maar dinsdagmorgen maakte het festival bekend dat het bal plaatsvindt in de Ciné Galeries in de Koninginnegalerij. Reden zijn de ernstige incidenten die zich hebben voorgedaan tijdens antitapasfuif van 29 maart. Door een opeenstapeling van spanningen met de buurtbewoners - nachtlawaai, wildplassen - zijn er twee molotovcocktails gesmeten tegen de gevel van de BEB.

Volgens de BEB heeft de beslissing evenwel niets te maken met die incidenten, maar wil de BEB niet meer met Bulex in zee gaan, vernam brusselnieuws.be.

Galeries
Nadeel is dat de zaal in Galeries kleiner is dan die van het BEB. Er kunnen maximum 500 à 600 mensen binnen. Voordeel is evenwel dat de Galeries op loopafstand is van Bozar. Deelnemers aan het bal kunnen zich in Bozar laten schminken.

Het Vampierenbal is een traditie op het BIFFF. Met de verhuis vorig jaar van het Brussels Internationaal Filmfestival naar Bozar was het zoeken naar een nieuwe zaal. In 2013 ging het bal door in de Hallen van Schaarbeek, niet tijdens het festival maar naar aanleiding van Halloween.

Vampierenbal op het BIFFF, za. 19 april vanaf 23 uur in Ciné Galeries, Koninginnegalerij 26, 100 Brussel. Tickets: 13 euro. Schmink en kapsel (in Bozar): 2 euro

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni