S1419 shapes
© Saskia Vanderstichele

Shop Joy: Shapes

Katrien Lindemans
© Agenda Magazine
25/03/2014

Schoenen kopen op de Louizalaan, dat klinkt als een dure zaak. Niet overal gelukkig, in de nieuwe Shapes-boetiek liggen honderden paren vrouwenschoenen te wachten om gedragen te worden, allemaal geprijsd tussen 45 en 195 euro.

"Dan zal dat wel uit synthetisch materiaal zijn of uit China komen," horen we u zeggen met bedenkelijke blik. Toch niet. De schoenen zijn echt leder, daim of suède en worden gemaakt in Spanje, Italië of Portugal. Hoe kan dat dan? Omdat Steven, de eigenaar van de boetiek, ook de schoenontwerper is. Hij tekent de modellen – of 'vormen', zoals dat heet in het jargon, shapes dus – en laat toe dat andere merken zijn designs gebruiken. Samen met een goed contact met de leveranciers zorgt dit voor betaalbare prijzen.

In de boetiek (vroeger een reisagentschap voor cruises, dat ziet u nog een beetje) liggen zo'n 250 verschillende paren. Dat aantal gaat de komende seizoenen nog enorm groeien. Van eenvoudige sandalen tot ballerina's in alle kleuren van de regenboog, van loafers en veterschoenen tot stijlvolle pumps, en van enkellaarsjes met of zonder hak tot stoere biker boots: kiezen is moeilijk. Bij elke schoen hangt een kleine beschrijving en u ziet ook meteen welke maten voorradig zijn, dat is bijzonder handig.

De winkel is nog maar open sinds begin 2014, toch ziet Steven al een duidelijke trend. De luipaard- en zebraprints doen het goed deze zomer. De platte enkellaarsjes met harige print zien er inderdaad super uit. Wij zijn ook fan van het aanbod hippe regenlaarzen, ideaal voor het komende festivalseizoen.

Shapes heeft schoenen vanaf maat 35 tot 41, sommige paren ook in 42 en Steven zou graag tot 43 gaan voor bepaalde modellen. En mannen? Die kunnen zich uitleven in Stevens eerste winkel, met net hetzelfde concept. Die ging zo'n 10 jaar geleden open op de Louizalaan 150, onder de naam Adam & Son.

adres: Louizalaan 130, Brussel, 02-640.80.38
open: ma van 13 > 19.00 + di > za van 10 > 19.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni