Spotgoedkoop is deze guinguette misschien niet, maar de prijzen zijn wel zeer redelijk voor de kwaliteit die je hier op je bord krijgt. De bediening is supervriendelijk en de menukaart is een plezier om te lezen, met originele variaties op klassiekers, zoals een sublieme huisgemaakte garnalenkroket met een cappuccino van bisque (€13), een salade van kwartel met gekonfijte eendenmaagjes (€15) en zelfs een paardensteak met frietjes (€19).
Na een aperitief waarbij we als hapje een zeer lekkere kroket van boeuf bourguignon op wat mosterd kregen, openden we met een carpaccio van mooie, verse zeeduivel met een mizunasalade en kaviaartomaatjes (€14), die heerlijk afgekruid was zonder de smaak van de vis te torpederen. Vol verwachting na dit perfecte voorgerecht keken we uit naar ons hoofdgerecht: een stoverij van varkenswangetjes met Oude Geuze, witloofsalade en frieten (€18). Elf op tien voor de salade en de frieten, maar het vlees stelde lichtjes teleur, omdat het minder mals was dan je van goede wangetjes mag verwachten, en zelfs een beetje draderig.
Ook het nagerecht – een tarte tatin met een bolletje ijs van gezouten karamel (€8) – was niet echt top, omdat het ijs al bijna helemaal was gesmolten toen het werd geserveerd. Het zijn louter deze schoonheidsfoutjes die ons ervan weerhouden om deze zaak vier sterren te geven. La Guinguette en Ville blijft zeker een aanrader met een schitterende prijs-kwaliteitsverhouding!
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.