1423 FM-tip funky-bompa

Partytip: Tropical Beat in Jour de Fëte

Koen Van Dijck
© Agenda Magazine
22/04/2014

Cumbia, latin, afro en merengue gemixt met disco, boogie en funk uit Zuid-Amerika en Afrika, dat is het unieke Tropical concept dat Funky Bompa al vier jaar in stand houdt. Eerst in Madam Moustache, de club waar hij nog steeds elke maand 50’s rock & roll, blues, r&b, funk en disco speelt. Twee jaar geleden gaf hij zijn eerste Tropical party in Jour De Fête.

De kelder van het gezellige restaurant is sindsdien het vaste onderkomen voor wie graag de zon op de dansvloer voelt schijnen. Met plaats voor ongeveer 100 personen is het er intiem fuiven en ontmoet men er mensen uit alle windstreken.

Vijftien jaar geleden kwam Funky Bompa voor het eerst in contact met de zuiderse klanken toen hij een jaar in de Dominicaanse Republiek verbleef. Nu steekt hij om de twee jaar de oceaan over om, vooral oude, platen op de kop te tikken.

Naast Madame Moustache en Tropical verzorgt hij ook mee de programmering van Atelier 210, beheert hij zijn eigen playlist op 22tracks, maakt hij edits voor zijn Bompa Discos label en hoor je hem elke zondagavond met The Wild in Funky Bompa & The Wild op FM Brussel.

Maar in levende lijve ontmoet men hem op zijn best achter zijn platendraaiers op de Tropical party. Speciale danspassen hoeft u er niet voor te leren, een avontuurlijke neus en gewillige benen volstaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni