Zondag komen op de luchthaven in Zaventem twee reuzenpanda's uit China aan. Brussels Airport vraagt echter uitdrukkelijk om niet naar de luchthaven te komen in de hoop een glimp van de dieren op te vangen. "Er zal helemaal niets te zien zijn, zelfs niet met verrekijkers."

"Gelieve niet naar de luchthaven te komen voor de aankomst van de panda's Xing Hui en Hao Hao: zij zullen van buiten niet te zien zijn." Dat laat Brussels Airport woensdag weten via Twitter. Zondag komen twee veelbesproken panda's aan uit China. Vanuit Zaventem gaan ze naar het dierenpark Pairi Daiza in Brugelette (Henegouwen).

De twee beren zullen op de tarmac begroet worden door premier Elio Di Rupo (PS) en de Chinese ambassadeur Liao Liqiang. De luchthavenbezoeker krijgt de panda's echter niet te zien, waarschuwt de luchthaven. "Er zal helemaal niets te zien zijn, zelfs niet met verrekijkers", zegt woordvoerder Jan Van der Cruysse. "We kunnen de mensen maar beter op voorhand waarschuwen dan dat ze achteraf gefrustreerd zijn omdat ze de panda's niet te zien kregen."

Brussels Airport stuurde eerder deze tweet de wereld in:

Please do not come to the airport to see the arrival of the #pandas @XingHuiHaoHao : they cannot be seen from the outside. #pairidaiza

— Brussels Airport (@BrusselsAirport) February 19, 2014

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni