Grondige renovatie voor Reyersviaduct

© brusselnieuws.be
16/04/2014

Sinds 10 april is het aantal rijstroken op het Reyersviaduct in beide richtingen beperkt tot één. De structuur van het viaduct is ernstig beschadigd. Begin mei wordt beslist wanneer de grondige renovatie begint en of het viaduct helemaal dicht moet. Brussel Mobiliteit verwacht veel verkeershinder.

“Het 40 jaar oude viaduct heeft te kampen met structurele beschadigingen die een grondige renovatie en een volledige sanering noodzakelijk maken”, zegt Brussel Mobiliteit. Omdat het viaduct zich uitstrekt boven de premetrolijn en premetrostation Diamant, gaat het volgens de gewestadministratie om een ingewikkelde renovatie.

De beschadiging kwam aan het licht tijdens werkzaamheden vorige week. Sinds 10 april heeft Brussel Mobiliteit daarom beslist om de belasting van het viaduct te verlichten door het verkeer te beperken tot één enkele rijstrook in elke rijrichting. De maximumsnelheid is er beperkt tot 30 kilometer per uur. Bovendien is zwaar verkeer boven 3,5 ton verboden.

Begin mei beslist Brussel Mobiliteit hoe het verder moet. “We beslissen dan samen met het studiebureau wanneer de grondige renovatie van start zal gaan en of het viaduct al dan niet helemaal moet worden afgesloten”, zegt woordvoerster Inge Paemen aan brusselnieuws.be. Over de kostprijs van de werken is nog niets geweten.

Op de as Meiser – Vergote is verkeer in beide richtingen ook mogelijk via de bovengrondse ventwegen.

Gezien het drukke verkeer dat meestal over deze as rijdt - gemiddeld 15.500 voertuigen per weekdag richting Meiser en 18.000 voertuigen richting Vergote/ Montgomery - raadt Brussel Mobiliteit de weggebruikers aan deze zone na de paasvakantie zoveel mogelijk te mijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni