© Geert Vancauwenbergs

Gezien: Taxiterras zonder voorrang

© brusselnieuws.be
24/02/2014

Stel: u wil een verhoogd terras aanleggen voor uw restaurant, maar er staat al een verkeersbord op die plaats. Dan integreert u dat bord toch gewoon in de bouwplannen?

Een lezer stuurde ons bovenstaand beeld. Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand: het oriëntaalse restaurant Hémisphères aan de Leopoldstraat plaatste een nieuw, strak afgewerkt terras met verhoogde plankenvloer.

Bij nader inzien omvat het terras echter ook een verkeersbord, waar de houten vloer netjes rond is geconstrueerd. Het bord in kwestie geeft te kennen dat de weg- of terrasgebruiker zich niet meer in een zone voor voetgangers, fietsers en taxi’s bevindt. Taxi's op een terras, het leek ons al geen evidentie.

De terrasbezoekers lijken ook voorrang te moeten verlenen aan wie zich buiten het terras bevindt.

"We hebben wel degelijk een vergunning voor het terras", legt de uitbater van het restaurant aan de telefoon uit. "En de terraszone loopt tot voorbij het verkeersbord. Alleen heeft de Stad het verkeersbord nooit vermeld in die vergunning. Dus hebben we het terras er gewoon rondgebouwd."

Met dank aan lezer Geert Vancauwenbergs.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni