Generaal Jacqueslaan heeft fietspad

© brusselnieuws.be
10/04/2014

Sinds donderdagmorgen telt een deel van de Generaal Jacqueslaan een rijvak minder. In de plaats ligt een nieuw, gemarkeerd, fietspad. De opstelling maakt deel uit van de testfase voor de heraanleg van de laan.

De testfase loopt nog zes maanden. Daarna moet de knoop over de vernieuwde Generaal Jacqueslaan definitief worden doorgehakt, een taak voor de volgende Brusselse regering.

Al gaat het om een voorlopig en gemarkeerd fietspad, toch reageren de fietsersverenigingen positief. “Een eerste stap”, klinkt het bij Gracq en de Fietsersbond. “Waardoor deze belangrijke as eindelijk toegankelijk wordt voor fietsers.”

In de definitieve heraanlegplannen wordt een gescheiden fietspad voorgesteld, maar het is nog maar de vraag of dat er ooit komt. Het dossier ligt immers politiek gevoelig.

De gemeente Elsene handhaaft haar protest tegen het plan. Zij vreest problemen door het verdwijnen van een rijstrook en parkeerplaatsen. “Wanneer de test het mogelijk maakt om de zwakke plekken en incoherenties aan te tonen van dit project, zou dit ons grote nutteloze werken besparen”, zegt schepen van Handel en toekomstig burgemeester Dominique Dufourny (MR).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni