Een zak vol stenen voor de handtasdief

© brusselnieuws.be
15/04/2014

Wat kun je zelf doen als je al meermaals het slachtoffer bent geworden van sackjackers? Brussels ex-PS-parlementslid Sfia Bouarfa bedacht een inventieve oplossing: de 'loktas'. Een handtasdief die vorige vrijdag toesloeg, ging er met ... een tas met stenen vandoor.

De oud-PS-politica doet haar verhaal in La Capitale. “Ik moest met de auto stoppen voor het rode licht en daar zag ik een man op me af komen. Hij had een ijzeren voorwerp in zijn hand en ik dacht: ofwel wil hij iets vragen, ofwel is hij op mijn handtas uit. In zo’n geval geef ik er de voorkeur aan om het raam aan de passagierszijde meteen te laten zakken.”

Hoe de dief reageerde toen hij ontdekte dat Bouarfa hem heeft beetgenomen, weet ze niet. Maar ze is “niet weinig trots”. “Ik had zijn gezicht wel willen zien. Ik heb mijn verzekering geld bespaard en ik heb vooral tijd gewonnen, omdat ik niet opnieuw alle paperassen moest regelen.”

Maar de politica voelt zich vooral gerustgesteld nu, omdat ze eerder “meerdere keren het slachtoffer was van sack-jackers. Ik ben al zes keer (bijna) beroofd. Ik heb er bang door geworden voor rode lichten. Het is extreem traumatiserend, omdat je niet meer op dezelfde manier als vroeger de deur durft uit te gaan. Ik hoop dat als alle vrouwen dit zouden doen, handtasdieven serieus ontmoedigd zouden raken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni