Ilse Goovaerts heeft een boon voor folkiconen als Joni Mitchell en Carole King, stuk voor stuk echte albumartiesten, zoals alle singer-songwriters dat in de jaren 1970 eigenlijk waren. Op Deeper well blijkt het ook van toepassing op Neeka, de naam waaronder de Lierse zangeres al sinds 1999 opereert.

Je merkt het vooral wanneer je de plaat, haar vijfde, enkele keren traag hebt laten insijpelen. Eens gerijpt gaat de opener en titelsong, een smaakvol gearrangeerde – er zit wat Feist in de klankkleur – en door Niek Meul van Das Pop geproducete folkpopsong, pas helemaal openbloeien.

Na eerdere samenwerkingen met Stef Kamil Carlens (het radiohitje 'Don't hold me back') en Tom Robinson, nodigt Neeka ook nu enkele gasten uit: de bas van Triggerfingers Monsieur Paul geeft 'I don't need a lover' een pertinente drive, we horen Geppetto & The Whales backings zingen, Bent Van Looy zijn klavecimbel van onder het stof halen en het intieme slotakkoord 'Winter' krijgt wat extra melancholie en eigentijdse ijlheid geïnjecteerd door de Leuvense belofte Float Fall.

De stem van Goovaerts blijft de verbindende factor. Dat die zich nooit echt opdringt, vinden wij een pluspunt, maar de zangeres legt er ook haar limieten mee vast.

Neeka

data: 21/3, 20.00

tickets: €12/15

waar: Ancienne belgique

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni