Volleybal Brussels est volley
© Stephanie Paulissen

Bruxelles Est Volley heeft ambitie

TS
© Brussel Deze Week
02/04/2014

Onze Brusselse volleybalclubs zijn zich stilaan naar hogere regionen aan het werken. Zo spelen de dames van Barbar Elsene volgend seizoen in de hoogste klasse dankzij hun kampioenstitel, maar ook Bruxelles Est Volley (BEV) laat zich gelden.

“Onze club is opgericht om een performante jeugdschool met een goede structuur op poten te zetten,” vertelt sportief manager Luc Pourbaix. “Bruxelles Est Volley is ontstaan uit een fusie van Espace Volley Bruxelles en Eveil Auderghem, en we zijn ondertussen aan ons vijfde seizoen bezig. We willen ervoor zorgen dat onze jeugdspelers binnen de club op alle niveaus een ploeg ter beschikking hebben om te kunnen doorgroeien. De afgelopen jaren zijn heel wat ploegen gepromoveerd waardoor onze sportieve piramide er steeds beter uitziet.”

Bij BEV krijgt de jeugd ook effectief een kans. Dit seizoen werd de mannenploeg die uitkomt in derde nationale A bijvoorbeeld kampioen met twee zestienjarige spelers in hun rangen. Zij krijgen de kans om samen te spelen en te leren van ervaren spelers, om later eventueel door te groeien naar de ploeg die uitkomt in nationale één. “We kunnen onze jeugd steeds meer een stapsgewijze evolutie aanbieden. Er zijn zeker nog niveaus waar we geen ploeg hebben, maar daar werken we aan. We hebben op vijf jaar tijd al veel neergezet, hoor. We werken hard aan het versterken van onze basis en onze structuur, hoe we daarna verder evolueren zien we dan wel.”

Schoolverplichtingen
“Met onze 224 leden zijn we een van de grootste clubs van de Franstalige federatie. We zijn een opleidingsclub, de ambitie om het hoogste niveau te halen is niet ons eerste doel. Op dit moment is dat ook niet realistisch, maar dat kan het binnen een paar jaar wel worden.”

Pourbaix houdt de voetjes dus goed op de grond. De samensmelting van de twee clubs heeft een goeddraaiende club opgeleverd die groeit en Brusselse jongeren een kans geeft om zowel op recreatief als op iets ambitieuzer niveau te volleyballen. Volgend jaar komt er op dat vlak nog een nieuwigheid bij.

“We zullen onze jongeren de kans geven om hun huiswerk op de club af te werken. Tussen trainingen door kunnen ze hun schoolverplichtingen onder begeleiding uitvoeren. Dat is iets dat momenteel nog niet bestaat in Brussel. Het is een bewijs van onze ambitie om onze jeugdwerking nog verder te ontwikkelen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni