Brussels taxibedrijf komt zelf met app

© brusselnieuws.be
25/04/2014

De Brusselse taxicentrale Taxi Verts heeft met eCab een eigen taxi-app voor smartphones en tablets voorgesteld. Die werkt op een gelijkaardige manier als de Uber-app.

Taxibedrijf Taxi Verts komt met de app, de eCab, kort na de commotie rond het verbod op Uber in de hoofdstad. Dat schrijven diverse media.

Maar het tijdstip is toeval, zegt Michel Pêtre van Taxi Verts. “We leven in de 21ste eeuw, dus het is vanzelfsprekend dat ook wij met onze tijd meegaan en hedendaagse technologie gebruiken om onze diensten aan te bieden.”

Gebruikers van de app kunnen op een kaartje zien waar de dichtstbijzijnde taxi zich bevindt en meteen bestellen. Ze kunnen ook een taxi voor een later tijdstip reserveren. Ook de betaling gebeurt digitaal.

Pêtre zegt niet tegen Uber te zijn wegens de technologische vernieuwing, maar wel wegens het gebrek aan “respect voor de wetgeving en de wilde liberalisering van de sector”.

Bij Uber gaat het niet om taxichauffeurs, maar om privépersonen die hun diensten aanbieden en daarvoor vergoed worden. Uber beschouwt dat als autodelen.

Een Brusselse rechter verbood Uber vorige week. Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) kreeg heel wat kritiek omdat ze zich bij dat standpunt aansloot. In andere steden, waaronder Berlijn, hebben rechters een verbod op de limousinedienst van Uber uitgesproken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni