© Darkrigel

Brussels stadhuis barst uit zijn voegen

© brusselnieuws.be
22/04/2014

De Stad Brussel wil diensten verhuizen uit het stadhuis. Dat wordt nu te intensief gebruikt, en vertoont barsten. De stad wil ook de activiteiten op de Grote Markt beperken. Zo niet dreigen de Unesco-sites ernstige schade op te lopen.

Volgens schepen van stedenbouw Geoffroy Coomans (MR) worden zowel de Grote Markt als het stadhuis bedreigd door een te intensief gebruik. Daarom werkt hij aan een plan om beide sites, beschermd door de Unesco, te sparen. Dat melden Le Soir en La Capitale dinsdag.

Het stadhuis vertoont barsten. Bovendien doet de personeelstoename op de schepenkabinetten het gebouw geen deugd. Het personeel zit zeer krap en het stadhuis tot op de nok is gevuld.

Schepen Coomans denkt er daarom aan om een aantal ambtenaren te verhuizen. Mogelijk wordt het dossier gekoppeld aan de verhuis van de Brusselse ambtenaren uit het Anspachcentrum. Dat moet volledig vernieuwd worden. Maar de Stad heeft nog geen alternatief gebouw gevonden. Er is nood aan 30.000 vierkante meter kantoren.

Ook de Grote Markt mag wat meer rusten. Om de kasseien te sparen heeft de Stad beslist om het aantal evenementen te beperken. Grote feestinfrastructuur wordt er beperkt tot evenementen zoals het feest van de Franse Gemeenschap, de 11 juliviering en de Ommegang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni