Afspraak voor Basketaficionado

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
16/04/2014

Paleis 12 is drie dagen lang het mekka van de Belgische basketbalwereld. Op 19, 20 en 21 april strijden er zowel de mannen als de vrouwen voor The Base Cup.

“We willen de basketaficionado naar Brussel halen,” vertelt Wim Van de Keere, General Manager van de Ethias League. “Het is de eerste keer dat de eindfase van de beker tijdens zo’n groot evenement wordt georganiseerd. Op een paar uitzonderingen na werden de finales steeds op één dag gehouden. We kregen de opportuniteit om dit op poten te zetten en hebben niet getwijfeld. “

Op zaterdag speeldn de mannen hun halve finales: Liège Basket – Telenet BC Oostende om 17 uur en Port of Antwerp Giants – Belgacom Spirou om 20 uur 30. De dames speelden hun finale op zondag (Castors Braine – Kangoeroes Boom om 19.30u.) en de mannen op maandag, om 15 uur. Maar daar blijft het niet bij.

“In de aanloop naar The Base Cup zijn er in vier treinstations mini-events georganiseerd. Allerhande spelers namen er deel aan skill contests, één tegen één wedstrijden, etc. Eerder wat straatbasketbal, dus. Op zondag spelen de winnaars van die events hun finales. Onze bedoeling hiervan was ook deels om promotie te maken voor onze sport en dat is best wel gelukt. Hopelijk kan The Base Cup een boost geven aan het Belgische basketbal. Er worden alvast verschillende matchen op de nationale televisiezenders uitgezonden.”
De organisatoren spiegelen zich graag aan de Verenigde Staten. Daar zijn dergelijke events een traditie en Europese edities – onder meer in Spanje en Frankrijk – staan ook garant voor het nodige succes. Er is alvast geen moeite gespaard om die voorbeelden te volgen.

Commercieel succes
“Er kan 5.800 man zitten in de zaal en we hopen uiteraard zoveel mogelijk volk te lokken. Maar momenteel is het koffiedik kijken. Het hangt ook af welke ploegen spelen. We zullen achteraf een evaluatie maken en daar onze conclusies uit trekken. In principe zal The Base Cup de komende drie jaar in Brussel plaatsvinden. Maar indien je een zware kater oploopt, moet je daar conclusies uit trekken. Wij gaan ervan uit dat het commerciële succes pas in jaar twee of drie zal gehaald worden. We hebben er alvast vertrouwen in, want het is echt wel de moeite.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni