1 april: Wetstraat voetgangerszone en vluchten naar Antarctica

© brusselnieuws.be
01/04/2014

Een voetgangerszone op de Wetstraat als antwoord op de vele staatsbezoeken, of de Amerikaanse ambassade die uitbreidt tot op de Kleine Ring. Op deze eerste dag van april is er opnieuw veel wetenswaardigs te sprokkelen over Brussel.

Het stijgende aantal staatsbezoeken noopt de Stad Brussel tot drastische maatregelen. Na de voetgangerszone op de centrale lanen plant burgemeester Mayeur een ingreep die nog drastischer is: een voetgangerszone van Schuman tot aan het Egmontpaleis in de Vijfhoek. Dat legt de burgervader persoonlijk uit op Télé Bruxelles.

Toeval of niet: ook de RTBF komt met nieuws met een grote mobiliteitsimpact: de Franstalige zender weet dat de Amerikaanse ambassade zich niet veilig genoeg voelt en graag de buffer voor het gebouw wil uitbreiden. Een rijstrook van de Kleine Ring moet daarvoor sneuvelen. Het BIVV legt op de zender uit dat die nieuwe situatie de verkeersveiligheid nog zal bevorderen, op voorwaarde dat er correct geritst wordt.

Ook bedrijven en politici zijn op deze zonnige aprildag kwistig met nieuws. Zo laat Brussels Airlines weten dat er vanaf heden vluchten naar Antarctica worden ingelegd, ‘een wereldprimeur in de geschiedenis van de luchtvaart’. De uniformen van de bemanning worden gezien de temperaturen voorzien van (namaak)bontkragen.

Vlaams Belang weet dan weer dat Uplace een megamoskee wordt, terwijl parlementslid Jef Van Damme valken wil inzetten tegen stadsduiven. Er moet daarbij wel overlegd worden met eigenaars van chihuahua’s, teneinde de hondjes te beschermen tegen aanvallen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni