De culturele aanraders van ... Fabrice Menco

Ive Stevenheydens
© Agenda Magazine
01/05/2009
De geboren en getogen Brusselaar Fabrice Menco runt sinds goed acht jaar de vintage (kleding)shop Foxhole. Zijn hart is verknocht aan de Marollen, waar hij jarenlang woonde, zijn vertier vindt en ook voor een groot stuk zijn carrière en bestaan aan dankt. Binnenkort wil hij terug naar die buurt verhuizen. Brussel bevalt hem evenzeer. "Brussel is kalm en erg gevarieerd. Elke avond is er wat anders te doen, en in vergelijking met andere grote Europese steden heerst er hier geen stress. Brussel heeft plaats voor iedereen."

:: 1.5.2009, Brocante du 1er mai, Campus ULB & VUB
"Deze enorme rommelmarkt opent het seizoen. Je vindt er alles, van leeggehaalde zolders tot gespecialiseerde collecties. Ik ga er voor mijn plezier én voor mijn werk."

:: 1.5.2009, Feest van de arbeid, Le Shaff
"Een goede vriend organiseert ter gelegenheid van de Dag van de Arbeid een feest in café Le Shaff aan het Vossenplein. Het wordt een ietwat linkse avond: er staan Russische gezangen op het programma en een dj draait vinyl van marsmuziek uit vervlogen tijden. Ik hou overigens van het Vossenplein en de Marollen, op elk moment van de dag - van de mannen die er 's ochtends vroeg (nog) pintjes drinken op het terras tot de toeristen die er op zondag op brocante komen jagen."

:: Burn after reading, Slumdog millionaire, Gomorra
"Ik hou van films die je wegvoeren van de realiteit, die het hoofd veranderen. Burn after reading deed dat uitstekend. Het eveneens schitterende Slumdog millionaire was iets harder en Gomorra was een regelrechte slag in het gezicht. Die film was bijna traumatiserend voor mij - ik wilde achteraf een Disneyfilm zien."

:: Zoniënwoud
"Als ontspanning trek ik graag met de mountainbike door het Zoniënwoud. Ik stop de fietsen in mijn bestelwagen, nog eens door de stad fietsen om er te raken vind ik te vermoeiend. Heerlijk is het om jezelf terug te vinden tussen de bomen, ver van de wereld en toch vlak bij de stad."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni